Bedevaart Gorcum-Brielle 2022

Aug
27
Augustus 27 - Augustus 28, 2022

Beste Bedevaarders,

Het is weer zo ver! Op naar Brielle! U kunt zich inschrijven voor de bedevaart te voet, de laatste weg volgend van de HH. Martelaren van Gorcum!

We gaan voor katholiek herstel in de Lage Landen, om dit af te smeken. We gaan dit jaar tevens voor publiek eerherstel aan God, omdat God in onze samenleving in publiek zo erg beledigd wordt, en wij door Zijn miskende liefde geraakt zijn. We zullen ons onderweg opnieuw verdiepen in de geschiedenis van de HH. Martelaren van Gorcum, nu hun getuigenis in het bloed 450 jaar geleden is.

Een bedevaart is een mooi beeld van ons leven, dat ook een weg is met een einddoel. Voor een bedevaart verlaten we huis en dagelijks leven, laten we de wereld achter ons om met God, onze ziel en belangrijke levensvragen bezig te zijn, alles weer eens goed in het licht van ons einddoel te zien.

De bedevaart begint en eindigt met de H. Mis. Een goed begin is het halve werk! Doe u best om op zaterdag 8.00 uur aan de H. Mis in Gorcum te kunnen deelnemen. Onderweg is er biechtgelegenheid. Uw bedevaart zal slagen, als u werkelijk aan de meditaties, het mondgebed en de liederen meedoet. Ook zullen er tijden van ontspanning zijn. Houd u in ieder geval aan het programma en volg strikt de aanwijzingen van de verkeersregelaars op!

Bereid uw bedevaart geestelijk voor door een novene ter ere van de HH. Martelaren van Gorcum, en lichamelijk door bijtijds met oefenwandelingen te beginnen om blessures tijdens de bedevaart te voorkomen. Veel devotie!

Pater Carlo De Beer

 

Verloop van de bedevaart

Zorg a.u.b. dat u zaterdag 8.00 uur kunt deelnemen aan de H. Mis in de Sint-Janstoren, Krijtstraat 1 te Gorcum. Kom op tijd! Dat is namelijk het begin van de bedevaart. Om 9.30 uur gaan we op weg. Onderweg is een toiletwagen ter beschikking en zijn er ook medische voorzieningen voor mogelijke voet- en spierproblemen. Van zaterdag op zondag overnachten we in Heerjansdam. In saamhorigheid blijven we bijeen, solidair met de Martelaren. Het avondeten op zaterdag, het ontbijt en de picknick voor zondag zijn voorzien. De rest moet u zelf verzorgen. Zondag vertrekken we om 6.30 uur, zodat we in Brielle, Rik 5 om 17.30 uur plechtig met de Hoogmis kunnen afsluiten.

Kinderkapittel

Er is een kinderkapittel onder leiding van Pater M. De Clercq. De kinderen zullen dagelijks zo’n 15 km gaan. Verder is er voor hun  een programma met onderricht, sport en spel voorzien. Let op: het kapittel is verplicht voor kinderen tot 12 jaar, omdat zij bij vermoeidheid het tempo van de bedevaarders teveel omlaag brengen. Vrijwilligers om de kinderen te begeleiden, moeten contact opnemen met Pater De Clercq.

Vervoer

Regel het vervoer a.u.b. onderling. Komt u met de auto en wilt u zondag in Brielle de auto ook weer bij de hand hebben? Regel ook dat onderling! Dit geldt ook voor degenen die alleen op zondag deelnemen.

U kunt niet lopen, maar wilt zondag wel bij de aankomst in Brielle zijn?

Kom dan naar de stadspoort van Brielle: Oostdam/Kaaistraat. U kunt van de parkeerplaats bij de tegenoverliggende Jumbo gebruik maken, waar de bedevaarders ca. 16.30 uur zullen aankomen. Als u Brielle nadert via de

N 218, ziet u vanzelf een Bastionhotel aan uw linkerzijde. Hier gaat u rechtsaf langs een tankstation. Na enkele meters ziet u al de Jumbo, waar u kunt parkeren en wachten op de bedevaarders.

Als u zelf niet kunt meelopen, denk dan aan dienstverlening …

U kunt dan toch deelnemen aan deze twee meeslepende dagen! Vraag bij de Hr. Johan Verduin (06-52576013) naar een plaats binnen één van de vele logistieke diensten, bijv. het opzetten van de tenten. Indien er – in overleg – een taak voor u is weggelegd, kunt u zich langs de normale weg inschrijven.

Of denk ook aan sponsoring …

U kunt een financiële bijdrage doen om de kosten van de bedevaart te dek-ken of een minder gegoede bedevaarder te helpen. Zo’n bedevaarder kan uw gebedsintenties met zich meenemen. Neem hiervoor contact op met een van de paters.

Kosten

De bijdrage voor de bedevaart bedraagt € 30,- per volwassene en € 15,- per kind tot 12 jaar. Voor kinderen onder de 4 jaar hoeft niet betaald te worden. Betaling hoeft nooit een hindernis te zijn voor deelname. Bij moeilijkheden of vragen neem contact op met een van de paters.

Wat mee te brengen?

Het Bedevaartboekje voor de Nederlandse Pelgrim, een missaal, een Rozenkrans, goede wandelschoenen, wandelsokken (wol of katoen), fatsoenlijke wandelkleding (heren: niet te korte shorts of bermuda’s; dames: rok tot onder de knie; geen provocerende – strakke, doorzichtige of gede-colleteerde – kleding), talkpoeder voor de voeten, blarenpleisters, rugzak, regenkleding en vuilniszak om op te zitten tijdens de rust, hoofdbedekking tegen zon of regen, zonnebrand, veldfles, drinkbeker, bestek, tent, luchtbed, slaapzak, schoon goed en wasgerief, ontbijt en lunch voor zaterdag, ver-sterkingen en drinken voor onderweg (behalve water), wat kleingeld, legitimatie en kaart ziektekostenverzekering.

Aandachtspunten bij het inschrijven voor de bedevaart

  • Elke deelname vereist een inschrijving per e-mail. In de inschrijf-tabel kunt u gewoon typen.
  • Eén inschrijftabel per gezin of per adres!
  • Verzekering: de organisatie voorziet in een verzekering voor bur-gerlijke aansprakelijkheid. U bent dus verzekerd tijdens de voet-tocht als u bent ingeschreven. Wij adviseren u om zelf nog een reisverzekering af te sluiten. Check eventueel de polis van uw ziektekostenverzekering en de geldigheid van uw pas in het buitenland (indien u niet uit NL komt). Voor de geldigheid van de verzekeringen geldt: Vul het inschrijfformulier goed in en vermeld alle vereiste informatie!
  • Uw inschrijving is geldig zodra de storting van uw bijdrage is geboekt.
  • Schrijf in vóór maandag 8 augustus 2022.
  • Minderjarigen: tot 18 jaar wordt de ouderlijke toestemming vereist (zie inschrijftabel) met vermelding van de naam van een toeziende volwassene, die zelf deelneemt aan de bedevaart. Zo niet, dan zal de inschrijvingsaanvraag van de minderjarige geweigerd worden. Bovendien zal de organisatie elke verantwoordelijkheid afwijzen voor het niet naleven van de voorgeschreven procedures.

 

HH. Martelaren van Gorcum,
bid voor ons en voor de bekering van ons Vaderland!