Jongerenbedevaart te Namen

Apr
22
April 22, 2023
Namen-Loyers

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Er zijn zoveel gecanoniseerde katholieke heiligen dat velen van ons slechts een vage en oppervlakkige kennis hebben van hun leven en van het voorbeeld dat de Kerk ons door hun leven heeft willen geven. Dit jaar stellen wij ter gelegenheid van de jongerenbedevaart aan alle jongeren van het district en daarbuiten voor om een heilige uit onze streken te ontdekken: Sint Julie Billart. Een heilige waarvan de herinnering discreet maar toch zo waardevol is in de regio Namen.

De heilige Julie Billart (1751-1816) is bekend als stichteres van de Congregatie van de 'Zusters Notre-Dame de Namur', omdat zij talrijke scholen gesticht heeft en omdat zij buitengewone barmhartigheid aan de dag gelegd heeft door degenen die zij ontmoette te helpen ontsnappen aan de ellende. 

De vraag blijft: wat heeft een 18e eeuwse heilige ons, de jongeren van de 21e eeuw, te zeggen?

Sint Julie maakte de omwentelingen van de Franse Revolutie mee, de moeilijkheden en tegenslagen van een ontkerstende samenleving die haar waarden verloor en subversief was... en te midden van de omringende chaos bleef er die kleine, nederige stem die ons er graag aan herinnerde hoe goed de Goede God was. Een mooie missie op maat van haar, zou je denken, maar het is een missie die ook de onze is. Een even mooie als intrigerende en misschien wat intimiderende missie.

Sint Julie, een heilige voor onze tijd.

Wij nodigen u uit om op zaterdag 22 april deze heilige te komen ontdekken met andere jeugdgroepen uit Brussel, Antwerpen, Namen enz.

Het is elk jaar een gewoonte dat de jongeren van onze parochies elkaar ontmoeten tijdens een jaarlijkse bedevaart. De bedevaart is een mooi moment van gebed, vriendschap en apostolaat, maar ook een gelegenheid om onze batterijen op te laden en de prachtige landschappen van het Belgische platteland te ontdekken. We bidden samen voor de Kerk, voor ons land en voor de wereld. De priesters die ons begeleiden zijn beschikbaar om te praten en de sacramenten van de Eucharistie en de biecht te geven. Dus kom, kom je ziel opladen, kom en neem wat tijd voor de Goede God.

"Wat is hij goed, de goede God!"

Dat zal dit jaar ons moto zijn met Sint Julie, heilige van de moed, de eenvoud en het geloof in de goedheid van God. 

PROGRAMMA :

We beginnen de dag met een gebed in de kapel van Saint Aubain in Namen. Daarna gaan we op weg voor een tocht Namen - Loyers - Namen (ongeveer 16 km). In de kerk van Loyers wordt rond 11.00 uur de H. Mis opgedragen. De bedevaart eindigt rond 17.30 uur na een bezoek aan het erfgoedcentrum van de zusters van Notre-Dame de Namur.

Tijdens de wandeling zullen we de rozenkrans bidden, mediteren en zingen.

Gelieve mee te brengen: een rozenkrans, een picknick lunch en wandelschoenen.

Wil je meedoen? Aarzel niet, schrijf je in via dit formulier.

Nodig ook je vrienden uit, de bedevaart staat open voor alle jongeren van 16 tot 30 jaar, er heerst altijd een heel gezellige, joviale maar vooral heel biddende sfeer.

Contact: [email protected]